Tészta fodros gluténmentes avena rizs, tészta, hüvelyesek

Avena Gofit gluténmentes zab száraztészta fodros kocka 200 g

Avena Gofit gluténmentes zab száraztészta ...

1 210 Ft

Avena Gofit gluténmentes zab száraztészta fodros kocka 200 g Gluténmentes zab fodros kocka. Elkészítés: Forrásban lévő vízben 2 perc alatt készre főzzük. ...

Irány a bolt arrow_forward
Avena Gofit gluténmentes zab száraztészta fodros kocka 200 g

Avena Gofit gluténmentes zab száraztészta ...

1 210 Ft

Avena Gofit gluténmentes zab száraztészta fodros kocka 200 g Gluténmentes zab fodros kocka. Elkészítés: Forrásban lévő vízben 2 perc alatt készre főzzük. ...

Egeszség-webshop Irány a bolt arrow_forward

Rizs, tészta, hüvelyesek újdonságok a depo.hu-n

Gyakran ismételt kérdések - Rizs, tészta, hüvelyesek

A puffasztott tészta különböző ízekben és formákban kapható a piacon, például kis gömbökben, csillag alakú vagy kocka alakú darabokban. Az ízek között található a klasszikus sózott, valamint a fűszeresebb, esetleg sajtos, paprikás vagy édes változatok. A puffasztott tészta sokféle ételhez adhat ízes és ropogós textúrát.

A puffasztott tészta alapanyaga általában gabona, így általában magas szénhidráttartalmú. Azonban a táplálkozási értékei függnek a konkrét terméktől és az ízesítéstől is. Általában alacsony a zsírtartalma és a kalóriatartalma is, ezért népszerű snack lehet azok számára, akik figyelnek a kalóriabevitelre. Ajánlott azonban ellenőrizni a címkén feltüntetett tápanyagtartalmat.

A puffasztott tészta frissességének megőrzése érdekében fontos, hogy száraz és hűvös helyen tároljuk, lehetőleg légmentesen lezárt dobozban vagy zacskóban. Kerülni kell a nedvességet, mert az hatással lehet a tészta állagára és ropogóságára. Ha megfelelően tároljuk, a puffasztott tészta hosszabb ideig friss és ropogós marad.

A puffasztott tészta fő összetevői a búzaliszt, a rizsliszt és a kukoricaliszt. Az allergiás reakciókat az ilyen gabonafélékben található glutén okozhatja, amelyek egyeseknél lisztérzékenységet okozhatnak. Emellett a puffasztott tészta készítése során használhatnak különböző ízesítő anyagokat, például tej- vagy dióféléket, amelyek okozhatnak allergiás reakciókat az arra érzékenyeknél. Éppen ezért fontos, hogy az élelmiszer címkéjét alaposan elolvassuk, és ha van bármilyen intoleranciánk, allergiánk, akkor konzultáljunk orvosunkkal, mielőtt fogyasztanánk.

A puffasztott tészta sokféleképpen felhasználható az ételek és snackek világában. Népszerű például a müzlikben, a csokoládébevonattal ellátott snackekben és a különféle sós snackekben, mint például a chipset vagy a ropogós kekszeket. Emellett gyakran felhasználják pizza- vagy saláta-toppereként is, és a népszerűsége folyamatosan növekszik a változatos és kreatív felhasználásának köszönhetően.

A puffasztott tészta készítésekor a tésztaanyagot magas hőmérsékleten rövid ideig keverik vagy főzik, majd hirtelen lehűtik, aminek következtében a tészta megnövekszik a térfogata. Az így létrejött puffasztott tészta könnyű és roppanós, és különféle formákban és ízekben kapható. A puffasztott tészta készítéséhez szükséges technológia és összetevők változóak lehetnek a termék típusától és a gyártó technológiájától függően.