Naturgold tészta cérnametélt rizs, tészta, hüvelyesek

NATURGOLD Bio tönköly tészta cérnametélt 250g

NATURGOLD Bio tönköly tészta cérnametélt 250g

890 Ft

Bio tönköly tészta cérnametélt Bio tönköly tészta cérnametélt 250g Vékony, hosszú tésztaszálak, manufaktúrálisan, kézzel készült különlegesség. Finom, minőségi, magyar. Az egyik ...

  • Gyártó: Naturgold
Irány a bolt arrow_forward
Naturgold Ökológiai tönköly tészta, cérnametélt, fehér 250 g -- készlet erejéig, a termék lejárati ideje: 2027.02.23

Naturgold Ökológiai tönköly tészta, ...

795 Ft

Finom szemcsézettségű fehér tönköly lisztből készült tészta, mely rövid főzési ideje (3-5 perc) miatt a gyors, ...

Irány a bolt arrow_forward
Naturgold Ökológiai tönköly tészta, teljesőrlésű cérnametélt, barna 250 g

Naturgold Ökológiai tönköly tészta, ...

735 Ft

Magas rosttartalmú lisztből készült tészta, mely rövid főzési ideje (3-5 perc) miatt a modern ...

Irány a bolt arrow_forward
NATURGOLD Bio tönköly cérnametélt tészta teljes őrlésű 250g

NATURGOLD Bio tönköly cérnametélt tészta ...

690 Ft

Bio tönköly cérnametélt tészta teljes őrlésű Bio tönköly cérnametélt tészta teljes őrlésű 250g Az egyik legnépszerűbb levestészta teljes kiőrlésű bio ...

  • Gyártó: Naturgold
Irány a bolt arrow_forward
NATURGOLD Bio tönköly cérnametélt tészta teljes őrlésű 250g

NATURGOLD Bio tönköly cérnametélt tészta ...

660 Ft

Bio tönköly cérnametélt tészta teljes őrlésű 250g Bio tönköly cérnametélt tészta teljes őrlésű 250g Az egyik legnépszerűbb levestészta teljes kiőrlésű bio ...

  • Gyártó: Naturgold
Irány a bolt arrow_forward
NATURGOLD Bio tönköly cérnametélt tészta teljes őrlésű 250g

NATURGOLD Bio tönköly cérnametélt tészta ...

660 Ft

Bio tönköly cérnametélt tészta teljes őrlésű 250g Bio tönköly cérnametélt tészta teljes őrlésű 250g Az egyik legnépszerűbb levestészta teljes kiőrlésű bio ...

  • Gyártó: Naturgold
Egeszség-webshop Irány a bolt arrow_forward

Rizs, tészta, hüvelyesek újdonságok a depo.hu-n

Gyakran ismételt kérdések - Rizs, tészta, hüvelyesek

A puffasztott tészta különböző ízekben és formákban kapható a piacon, például kis gömbökben, csillag alakú vagy kocka alakú darabokban. Az ízek között található a klasszikus sózott, valamint a fűszeresebb, esetleg sajtos, paprikás vagy édes változatok. A puffasztott tészta sokféle ételhez adhat ízes és ropogós textúrát.

A puffasztott tészta alapanyaga általában gabona, így általában magas szénhidráttartalmú. Azonban a táplálkozási értékei függnek a konkrét terméktől és az ízesítéstől is. Általában alacsony a zsírtartalma és a kalóriatartalma is, ezért népszerű snack lehet azok számára, akik figyelnek a kalóriabevitelre. Ajánlott azonban ellenőrizni a címkén feltüntetett tápanyagtartalmat.

A puffasztott tészta frissességének megőrzése érdekében fontos, hogy száraz és hűvös helyen tároljuk, lehetőleg légmentesen lezárt dobozban vagy zacskóban. Kerülni kell a nedvességet, mert az hatással lehet a tészta állagára és ropogóságára. Ha megfelelően tároljuk, a puffasztott tészta hosszabb ideig friss és ropogós marad.

A puffasztott tészta fő összetevői a búzaliszt, a rizsliszt és a kukoricaliszt. Az allergiás reakciókat az ilyen gabonafélékben található glutén okozhatja, amelyek egyeseknél lisztérzékenységet okozhatnak. Emellett a puffasztott tészta készítése során használhatnak különböző ízesítő anyagokat, például tej- vagy dióféléket, amelyek okozhatnak allergiás reakciókat az arra érzékenyeknél. Éppen ezért fontos, hogy az élelmiszer címkéjét alaposan elolvassuk, és ha van bármilyen intoleranciánk, allergiánk, akkor konzultáljunk orvosunkkal, mielőtt fogyasztanánk.

A puffasztott tészta sokféleképpen felhasználható az ételek és snackek világában. Népszerű például a müzlikben, a csokoládébevonattal ellátott snackekben és a különféle sós snackekben, mint például a chipset vagy a ropogós kekszeket. Emellett gyakran felhasználják pizza- vagy saláta-toppereként is, és a népszerűsége folyamatosan növekszik a változatos és kreatív felhasználásának köszönhetően.

A puffasztott tészta készítésekor a tésztaanyagot magas hőmérsékleten rövid ideig keverik vagy főzik, majd hirtelen lehűtik, aminek következtében a tészta megnövekszik a térfogata. Az így létrejött puffasztott tészta könnyű és roppanós, és különféle formákban és ízekben kapható. A puffasztott tészta készítéséhez szükséges technológia és összetevők változóak lehetnek a termék típusától és a gyártó technológiájától függően.