Gluténmentes tészta pasta 500 rizs, tészta, hüvelyesek

Pasta Doro Gluténmentes Tészta Penne Rigate 500 g

Pasta Doro Gluténmentes Tészta Penne Rigate 500 ...

749 Ft

A gluténmentes tészta kukoricalisztből és vízből áll. Penne tésztából finom rakott ételeket készíthet családja és barátai számára mindössze 10-12 perc alatt.

  • Gyártó: Pasta Doro
Irány a bolt arrow_forward
Pasta Doro Gluténmentes Spagetti Tészta 500 g

Pasta Doro Gluténmentes Spagetti Tészta 500 g

749 Ft

... el kedvenc spagettijét gluténmentes tésztából, a Pasta Doro jóvoltából. Kukoricalisztet és vizet tartalmaz, főzési ideje pedig körülbelül 8-9 perc. 500 grammos kiszerelésű termék ...

  • Gyártó: Pasta Doro
Irány a bolt arrow_forward
Pasta Doro Gluténmentes Tészta Fusili 500 g

Pasta Doro Gluténmentes Tészta Fusili 500 g

749 Ft

A Pasta Doro gluténmentes Fusili tésztájából ízletes ételeket tehet az asztalra, gluténérzékenyek számára is fogyasztható. Főzési idő: 10-12 perc.

  • Gyártó: Pasta Doro
Irány a bolt arrow_forward
Pasta Doro tészta penne 500 g

Pasta Doro tészta penne 500 g

950 Ft

Pasta Doro tészta penne 500 g PASTA D"ORO GLUTÉNMENTES TÉSZTA PENNE A gluténmentes penne száraztészta 100% kukoricalisztből készült.

Irány a bolt arrow_forward
Pasta Doro tészta penne 500 g

Pasta Doro tészta penne 500 g

950 Ft

Pasta Doro tészta penne 500 g PASTA D"ORO GLUTÉNMENTES TÉSZTA PENNE A gluténmentes penne száraztészta 100% kukoricalisztből készült.

Egeszség-webshop Irány a bolt arrow_forward

Rizs, tészta, hüvelyesek újdonságok a depo.hu-n

Gyakran ismételt kérdések - Rizs, tészta, hüvelyesek

A puffasztott tészta különböző ízekben és formákban kapható a piacon, például kis gömbökben, csillag alakú vagy kocka alakú darabokban. Az ízek között található a klasszikus sózott, valamint a fűszeresebb, esetleg sajtos, paprikás vagy édes változatok. A puffasztott tészta sokféle ételhez adhat ízes és ropogós textúrát.

A puffasztott tészta alapanyaga általában gabona, így általában magas szénhidráttartalmú. Azonban a táplálkozási értékei függnek a konkrét terméktől és az ízesítéstől is. Általában alacsony a zsírtartalma és a kalóriatartalma is, ezért népszerű snack lehet azok számára, akik figyelnek a kalóriabevitelre. Ajánlott azonban ellenőrizni a címkén feltüntetett tápanyagtartalmat.

A puffasztott tészta frissességének megőrzése érdekében fontos, hogy száraz és hűvös helyen tároljuk, lehetőleg légmentesen lezárt dobozban vagy zacskóban. Kerülni kell a nedvességet, mert az hatással lehet a tészta állagára és ropogóságára. Ha megfelelően tároljuk, a puffasztott tészta hosszabb ideig friss és ropogós marad.

A puffasztott tészta fő összetevői a búzaliszt, a rizsliszt és a kukoricaliszt. Az allergiás reakciókat az ilyen gabonafélékben található glutén okozhatja, amelyek egyeseknél lisztérzékenységet okozhatnak. Emellett a puffasztott tészta készítése során használhatnak különböző ízesítő anyagokat, például tej- vagy dióféléket, amelyek okozhatnak allergiás reakciókat az arra érzékenyeknél. Éppen ezért fontos, hogy az élelmiszer címkéjét alaposan elolvassuk, és ha van bármilyen intoleranciánk, allergiánk, akkor konzultáljunk orvosunkkal, mielőtt fogyasztanánk.

A puffasztott tészta sokféleképpen felhasználható az ételek és snackek világában. Népszerű például a müzlikben, a csokoládébevonattal ellátott snackekben és a különféle sós snackekben, mint például a chipset vagy a ropogós kekszeket. Emellett gyakran felhasználják pizza- vagy saláta-toppereként is, és a népszerűsége folyamatosan növekszik a változatos és kreatív felhasználásának köszönhetően.

A puffasztott tészta készítésekor a tésztaanyagot magas hőmérsékleten rövid ideig keverik vagy főzik, majd hirtelen lehűtik, aminek következtében a tészta megnövekszik a térfogata. Az így létrejött puffasztott tészta könnyű és roppanós, és különféle formákban és ízekben kapható. A puffasztott tészta készítéséhez szükséges technológia és összetevők változóak lehetnek a termék típusától és a gyártó technológiájától függően.